Dyrk din egen chili

Se det store udvalg af milde, mellemstærke, stærke og superstærke chili i planteskolen.

 

Udplantning

Chiliudplantningsplanter er meget unge planter, der alle kommer fra frø. Måske har du selv sået dine egne favoritter.

Vent med at plante chili ud i drivhuset til slutningen af maj måned. Chili vokser optimalt ved temperaturer mellem 20 – 250C, men tåler at stå ned til ca. 5 – 100C. I foråret vil vi gerne have godt med blade og blomsteranlæg på planterne, så hold dem inde i varmen.

De fleste planter chili i krukker, for så kan planten tages med på terrassen i sommerens lune måneder. Jo mindre krukken er, jo lavere bliver chiliplanten. Mange entusiaster dyrker chili i relativt små beholdere for at tvinge planten til at danne ekstra mange frugter.

 

Beskæring

De fleste chili skal slet ikke beskæres.

Storfrugtede chili må ikke beholde de første 7-10 blomster, for bladmassen er ikke stor nok til at modne frugterne, og så går plantens vækst i stå. Fjern dem forsigtigt med fingrene.

 

Vand og gødning

Chili hader for meget vand. Sørg for at plante i Home & Gardens kvalitetsjord med godt dræn i bunden. Vander med flydende drivhusgødning hver gang.

Bestøvning

Chili er selvbestøvende.

 

Inden du går i gang

  • Drivhuset skal vaskes både inde og ude, så den optimale indstråling opnås og eventuelt svampe og overvintrede skadedyr bekæmpes
  • Dyrker du direkte i drivhusets jord, anbefaler vi, at du udskifter det øverste lag jord (ca. 10 cm) med ny frisk kvalitetsjord
  • Dyrker du i plantesække, anbefaler vi Home & Garden Plantesæk som er en god kvalitetssphagnum.

 

Læs også om køb af drivhus og succes i drivhuset.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld