Stueplanter

STUEPLANTER

Planter i boligen er med til at give liv og skabe miljø. En enkelt smuk plante på det rigtige sted er en fryd for øjet. Der findes et utal af hårdføre og taknemmelige planter til både den solrige plads og den mere dunkle hyggekrog. Det vigtigste er at vælge en plante, der trives under de betingelser, der er i din bolig. Kig ind i blomsterhuset og få råd om, hvilke planter der passer til dine forhold.

Nemme og hårdføre

Perler på snor

Særpræget grøn hængeplante med ranker af ærtestore, kuglerunde blade, der minder om perler. Kan også fås med aflange blade.
 

Placeres i sol - halvskygge. Vand grundigt ved hver vanding men lad jorden tørre godt igennem mellem vandingerne. Overvandig er dens værste fjende.

Hoya / Voksblomst

Hårdfør klatre-/hængeplante med smukke grønne eller brogede blade i forskellige former alt efter sort. Blomstrer med klaser af duftende, cremehvide voksblomster med rød midte.
​​​​​​

Placeres i sol - skygge og tåler udtørring, men gødes 1 gang om måneden om sommeren.

Musehaleaks / Peperomia

Fås i mange varianter med frodige grønne blade og små blomsterstande, der ligner musehaler. Placeres i sol-skygge. For meget skygge hindrer blomstring.

Vand grundigt ved hver vanding men lad jorden tørre ud mellem vandingerne. Gødes 1 gang om måneden om sommeren.

Sukkulent

Fås i et utal af variationer med blade i forskellige grønne nuancer. Nogle med smukke blomster på stilke, men alle er kendetegnet ved tykke saftspændte blade.

Placeres solrigt - halvskygge og vandes sparsomt. Gødes hver 14. dag.

​Det solrige vindue

Bægerranke

Blomsterrig klatreplante med smukke grønne blade og store hvide, rosa eller pink blomster i april-oktober.

Placeres solrigt eller lyst. Vandes og gødes jævnligt - gerne med kalkfattigt vand. Også velegnet på terrassen fra juni-september.

Streptocarpus saxorum

Smuk kompakt vækst og små, klart blå blomster, der ligner sommerfugle i juni-oktober.

Placeres solrigt eller lyst. Gødes og vandes jævnligt, men kræver en let udtørring mellem vandingerne. De afblomstrede skud klippes tilbage.

Duftgeranium

Tæt busket plante med hårede, grønne blade med frisk citronagtig duft. Fås i mange varianter også med spættede blade. Blomstrer i juni-oktober med små blomsterstande i hvide og rosa nuancer.

Placeres solrigt - lyst og vandes og gødes jævnligt. Tåler let udtørring. Også velegnet på terrassen om sommeren. Siges at holde myg på afstand.

Hawaiiblomst

Smuk og blomsterrig plante med store tragtformede blomster i alskens farver.

Placeres solrigt og vandes og gødes rigeligt. Ved udtørring smider den knopperne. Visne blomster knibes af. Også velegnet på terrassen om sommeren.

Hjerteranke

Hængende vækst med læder-agtige, grålige og spættede blade, der er hjerteformede og purpurfarvede på undersiden.

Placeres solrigt - lyst. Vandes grundigt, men kræver kraftig udtørring mellem vandingerne. Gødes hver 14. dag om sommeren.

Kalla

Dekorativ plante med aflange grønne blade og tragtformede blomster på lange stilke. Fås i mange smukke farver.

Placeres solrigt - lyst. Vandes og gødes rigeligt. Tåler ikke udtørring. Også velegnet på terrassen fra juni-september, hvor blomsterfarven bliver mere intens. Planten visner ned om efteråret, men skyder igen efter en hvileperiode på 3-4 måneder.

Den lyse placering

Campanula

Tæt, lav plante med en kaskade af hvide eller blå blomster i april-august alt efter sort.

Placeres lyst og vandes og gødes regelmæssigt. Tåler kun let udtørring. Visne blomster knibes af. Også velegnet i krukker og udplantet i haven.

Flamingoblomst

Hårdfør og nøjsom plante med store pilformede blade og smukke skinnende blomster i rosa, røde og hvide farvenuancer.

Placeres lyst-halvskygge. Vandes ofte - gerne med kalkfattigt vand - må ikke tørre kraftigt ud. Gødes hver 14. dag om sommeren.

Fugleredebregne

Særpræget og hårdfør bregne med aflange, krispede friskgrønne blade.

Placeres lyst - skygge. Vandes og gødes jævnligt. Perfekt til det skyggede vindue i fx badeværelset.

Orkidé

Der findes et væld af sorter, der udmærker sig ved lang blomstringstid og minimal pasning. Et par af typerne har endda duft.

Placeres lyst og vandes ved at dyppe potten i en spand med vand i 15 sek. ca. 1 gang ugentligt. Kom forbi vores butik og få en detaljeret pasningsvejledning.

Pletter i luften

Hurtigvoksende hænge-/klatre-plante med små runde blade.

Placeres lyst og holdes jævnt fugtig. Tåler ikke udtørring. Gødes hver 14. dag. Også velegnet i krukker på terrassen i samspil med fx. sommerblomster.

Spiralfrugt

Mormors populære stueplante med lange grønne blade og et væld af smukke blå, rosa eller hvide blomster på lange stilke.

Placeres lyst - tåler lidt sol. Vandes rigeligt og lad jorden tørre mellem hver vanding. Undgå vand på bladene - det giver brune pletter. Gødes hver 14. dag.

Stuebirk 'Gensing'

Bonzai-lignende lille stuebirk med gensing-agtig stamme og smukke mørkegrønne blade.

Placeres sol - lyst. Vandes og gødes jævnligt. Yderst dekorativ plante i en flot skjuler.

Den skyggefulde placering

Calathea

Fås i et utal af sorter, hvor de grønbladede tåler mere skygge end de stribede/spættede typer. Jorden bør holdes jævnt fugtig.

Tåler ikke udtørring, men pas på med over-vandingen om vinteren. Gødes jævnligt.

Dracaena

Hårdfør og nøjsom plante med aflange grønne blade - ofte på en lille stamme. Fås også med stribede blade, der dog kræver noget mere lys.

Gennem-vandes men kræver let udtørring mellem hver vanding. Gødes jævnligt. Nye skud kan udvikle sig på stammen.

Fredslilje

Tolerant plante med store mørkegrønne blade og smukke hvide blomster på lange stilke når som helst. Når den hvide farver skifter til grøn, fjernes blomsten.

For mørk placering hindrer blomstring. Vandes grundigt og gødes jævnligt. En let udtørring fremmer blomstring.

Sømandstrøst

Fordringsløs, dekorativ plante med ovale, grønne blade med tinfarvet mønster.

Vandes jævnligt men jorden skal tørre ud mellem hver vanding. Gødes jævnligt om sommeren. Klarer dog ikke kulde og træk.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld