Slyngplanter

SLYNGPLANTER

Spændende og blomsterrige slyng- og klatreplanter er med til at give haven et frodigt og grønt udseende. Det skaber miljø og stemning at placere skønne planter, der slynger sig op ad stolper, mure, hegn, træstammer mm. En blomstrende pergola er en fryd for øjet og danner skygge til afslappende aktiviteter i hyggelige omgivelser. En smuk klematis i en stor krukke er et godt alternativ til sommerblomster. Der er ingen grænser - slip fantasien løs.

Vores gartner foreslår følgende populære typer:

Klematis

 

​Planteråd: Alle klematis vil gerne plantes, så toppen er i sol og roden er i skygge. Klematis trives derfor bedst i kølig, dybmuldet, næringsrig og fugtighedsbevarende jord. Planter man klematis på solsiden, er det en god idé at beskytte roden og de nederste 10 cm af stænglen mod solens stråler ved at plante en mindre plante foran klematis. Denne fodpose kunne være småbuske som fx benved, potentil, lav spiræa, buksbom eller stauder så som hosta, storkenæb, lavendel og astilbe.

Princess Alexandra

Meget frodig sort med store, smukke dobbelte rosa blomster med et skær af hvid/lime i maj-juli.

 

Ved 2. blomstring i august-september er blomsterne enkelte. Trives i sol-halvskygge. Beskæring foretages efter første blomstring. Bliver 3-4 m.

Comtesse de Bouchaud

Frodig og rigtblomstrende sort med gammelrosa blomster fra juli-september. Trives i sol-halvskygge.

 

Beskæring foretages i det tidlige forår - gerne ned til 10-20 cm. Bliver 3-4 m.

Dr. Ruppel

Storblomstret sort med dybrosa blomst med mørk stribe i maj-juni og igen i august-september. Trives i sol-halvskygge.

 

Beskæres efter første blomstring i juni. Bliver 2-3 m. Også velegnet op ad espalier i krukker.

Miss Bateman

Storblomstret klematis med cremehvide blomster med rødbrune støvdragere i maj-juni og igen i september. Trives i sol-halvskygge. Beskæres efter første blomstring i juni.

 

Bliver ca. 2 m og er derfor også velegnet op ad espalier i krukker.

Jackmanii

Storblomstret med mørkviolette blomster i juli-september. Trives i sol-halvskygge og beskæres i det tidlige forår - gerne ned til 10-20 cm. Bliver ca. 3 m.

Rouge Cardinal

Klematis med store fløjelsagtige karmosinrøde blomster i juni og igen i september. Trives i sol-halvskygge. Beskæres i det tidlige forår - gerne ned til 10-20 cm. Bliver 2-3 m.

Marleen

Duftende klematis med kaskader af rosa blomster i maj-juni. Kraftigtvoksende og kan blive op til ca. 10 m. Trives i sol-halvskygge. Beskæres efter blomstring i juni.

​​

Mme. Julia Correvon

Blomstrer med et væld af smukke violetrøde blomster i juli-september. Trives i sol-halvskygge. Beskæres i det tidlige forår. Bliver ca. 3 m.

Clematis alpina

Alpeskovranke får et væld af blå klokkeformede blomster i maj-juni. Tåler mere skygge end andre klematissorter og er derfor velegnet til at vokse op ad mindre træer og prydbuske. Fås i flere varianter og bliver 2-3 m.

Clematis macropelata

Skovranken får kaskader af halvfyldte lavendelblå blomster i maj-juni. Også velegnet op af mindre træer og prydbuske, da den er mere skyggetålende en de storblomstrede klematis. Fås i flere farvenuancer. Bliver ca. 3 m.

Spændende slyngplanter

 

Blåregn

Frodig klatreplante, der kan blive op til 15 m høj. Fås med blomsterstande i blå, hvid eller rosa, der blomstrer i maj-juni. Den podede sort blomstrer efter 1-2 år.

 

Trives på en solrig, lun vokseplads og er velegnet op ad pergola, hegn og mur. Beskæres lige efter blomstring i juni.

Kamelæonbusk

Hårdfør og frodig slyngende plante, hvor de grønne planter skifter farve til hvide og rosa farvenuancer i juni. Får små uanselige blomster med svag duft i juni.

 

Trives i fuld sol-let skygge i en fugtigheds-bevarende, dybmuldet jord. Må kun beskæres i juli-oktober. Bliver op til 4 m.

Kaprifolie

Frodig og hårdfør klatreplante, der fås i flere sorter i røde, hvide og gyldne farvenuancer - flere med duft.

 

Blomstrer i maj-oktober, afhængig af sorten. Bør udtyndes til 1/3 hvert forår. Bliver 3-5 m høj. Velegnet til den lidt mere udsatte og skyggede placering.

Klatrehortensia

Selvhæftende klatreplante med store hvide blomsterskærme i juni-juli. Trives i både sol og skygge i almindelig havejord.

 

Er beskæring nødvendig, gøres det efter blomstring. Bliver op til 7 m men tilvæksten er ikke så kraftig.

Klatrevin

Selvhæftende og frodig klatreplante, der fås i to sorter: Rådhusvin med store blade og moderat vækst. Vildvin med mere fligede blade og kraftigere tilvækst.

 

Flammende røde høstfarver. Trives i sol-halvskygge i almindelig havejord. Skader ikke murværk.

Tobakspibeplante

Kraftigtvoksende klatreplante med store hjerteformede blade og i juni-juli små pibeformede blomster, der delvist er skjult af bladene.

 

Flot høstfarve. Trives på en lun vokseplads i halvskygge i dybmuldet jord. Bliver ca. 4-6 m.

Trompetblomst

Kraftigtvoksende klatreplante med flot løv og i august-september trompetligende, orangerøde blomster. Trives på den solrige og lune plads - bedst op ad en mur mod syd eller vest.

 

Bliver ad åre op til 5-8 m, men kan tilbageskæres. Blomstrer først efter nogle år.

Vedbend / Efeu

Hårdfør, stedsegrøn og selvhæftende bladplante, der trives både i fuld sol og dyb skygge i en ikke for tør jord.

 

Fås i flere varianer også med brogede blade. Bliver nemt 5-10 m.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld