Stenbedsplanter

STENBEDSPLANTER

Denne plantegruppe inkluderer en bred vifte af taknemmelige og hårdføre planter, der ikke stiller de store krav til pasning og pleje. De pryder med deres smukke blomsterflor og grønne bunddækkende løv.

​Vi har udvalgt 10 sunde og nøjsomme stenbedsplanter, der afspejler mangfoldigheden inden for denne staudegruppe.

Bakkenellike

Lav staude, der egner sig fint på den tørre, solfyldte plads. Blomstrer i juni og juli med hvide eller røde blomster. Velegnet solitært, i grupper, som bunddække i stenbedet eller i krukker.

Blåpude

Lav, taknemmelig staude, der egner sig perfekt til stengærdet. Fås i et væld af farver med enkelte eller dobbelte blomster i april og maj. Trives i sol og breder sig villigt - også under trange vilkår.

Brudeslør

Lav, krybende staude til det solrige sted med fint løv og små rosa eller hvide blomster i juni-juli. Placeres solrigt eller i halvskygge og tåler tørke. Velegnet i stenbedet, som forgrunds- og bunddækkeplante.

Husløg

Solelskende og tørketålende lille stedsegrøn plante med smukke blomster. Trives i sol-skygge i en grusblandet jord. Fås i et utal af former og farver. Velegnet i stråtage, stenbede og krukker.

Krybeklokke/Stjerneklokke

Lav, krybende staude med et væld af smukke klokkeformede blålilla blomster i maj-august. Trives i sol-halvskygge i almindelig havejord. Velegnet i stenpartier og som bunddække.

Pudefloks

Lav tuedannende staude med røde, rosa eller hvide blomster i maj-juni. Placeres i fuld sol i almindelig havejord. Breder sig villigt og er velegnet i kanten af stenbedet og som bunddække.

Sandvåner

Lav, smuk staude med hvide blomster i maj-juni. Placeres i fuld sol på et ikke for tørt sted. Breder sig villigt og er velegnet som bunddække.

Stenfrø

10 cm høj staude med smukke klart blå blomster i maj-juli. Trives på et solrigt sted og gerne i let sur jord. Breder sig villigt og er ret tørketålende.

Timian

Findes i mange sorter med små grønne blade og rosa, lilla eller hvide blomster midt på sommeren. God til det solrige og lidt tørre stenbed. Tåler let færdsel.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld