Sommerblomster

Sommerblomster

Når solen står højt på himlen og varmen i luften er vendt tilbage, er det tid til at nyde sommerblomsternes fantastiske farvepragt. Besøg vores havecenter og lad dig inspirere af det store udvalg i sommerblomster i alverdens farver og former i den bedste kvalitet.

Vi fører selvfølgelig de gængse typer af sommerblomster så som de smukke og taknemmelige pelargonia, der fås i et væld af sorter, margeritter - også de spanske - i alskens farver, flittiglise og isbegonia. Derudover inkluderer vores brede sortiment også et væld af specialiteter, hvoraf et lille udvalg præsenteres nedenfor.

 

Sol - Let Skygge

 

Blå Salvia / Texassalvie

30-40 cm høj pragtsalvie med holdbare blå blomster fra juni til november. Placeres solrigt eller i let skygge. Vandes og gødes jævnligt. Kræver ikke så megen knibning. Velegnet i krukker og udplantet i haven.

Dahlia

20-40 cm høj og busket med blomster i alskens farver. Blomstrer flittigt hele sommeren. Placeres solrigt og vandes og gødes jævnligt. Velegnet i krukker, altankasser og udplantet i haven. Afklip af visne blomster fremmer knopdannelse. Nye spændende sorter med røde blade og lysende blomster i klare farver.

Engelsk Pelargonia

30-50 cm høj med store smukke blomsterklaser i mange farver fra maj til oktober. Placeres solrigt og vandes og gødes jævnligt. En let udtørring mellem vandingerne fremmer blomstring. Velegnet i krukker, altankasser og udplanet i haven. Kan også bruges som stueplante og overvintres frostfrit.

Engleansigt / Angel Face

30-40 cm høj sommerblomst emd ranke blomsterstande i rosa, lilla og hvide farvenuancer fra maj til oktober. Vandes og gødes rigeligt. Velegnet i krukker, altankasser og udplantet i haven. Nyere sommerblomst.

Euforbia 'Diamond frost'

NYHED - sommerblomst med et florlet blomsterorgie af hvide blomster hele sommeren. Placeres i sol eller let skygge og vandes og gødes jævnligt. Fin sammen med andre sommerblomster. Velegnet i krukker, ampler og udplantet i haven.

Gazania

15 cm smuk sommerblomst med store blomster i gyldne farver, der åbner sig i solskin. Blomstrer fra juni til oktober. Placeres solrigt og lunt. Vandes og gødes jævnligt. Tåler let udtørring. Velegnet i krukker og udplantet i haven.

Heliotrop

30-40 cm høj opretvoksende blomst med smukke mørkeblå blomsterstande, der dufter af vanillie, fra slutningen af maj til oktober. Placeres solrigt og lunt. Vandes og gødes jævnligt. Velegnet i krukker og udplantet i haven.

Japansk Myrte

Gratiøs lave sommerblomst med et væld af lilla, rosa eller hvide blomster fra april til frosten kommer. Placeres solrigt-lyst. Vandes og gødes rigeligt. Tåler ikke udtørring. Velegnet i krukker, altankasser, ampler og udplantet i haven. Også god som stueplante.

Kæmpe Verbena

1 m høj sommerblomst med store, violette blomsterskærme i juli til frosten kommer. Sætter villigt frø. Placeres i sol-halvskygge og vandes og gødes jævnligt. Velegnet i krukker og udplantet i haven.

Lantana

15-20 cm høj, smuk blomst med et væld af blomster i gylde og rosa farver og duftende grønne blade. Blomstrer i maj - oktober. Placeres solrigt-halvskygge og vandes og gødes jævnligt. Velegnet i krukker, altankasser og udplantet i haven. Afklip af visne blomster fremmer knopdannelse.

Lykkekløver

10-15 cm høj med røde blade og rosa blomster eller grønne blade og hvide blomster fra april til november. Placeres solrigt-lyst. Vandes og gødes rigeligt. Velegnet i krukker, altankasser og ampler eller udplantet i haven. Kan klippes helt ned. Skyder på ny fra knoldene. Kan også bruges som stueplante.

Million Bells

Frodig krybende/hængende småblomstret petuniatype med et vældaf tragtformede blomster i røde, blå, hvide og gylde nuancer fra maj til oktober. Placeres solrigt og gerne i læ. Vandes og gødes jævnligt. Velegnet i krukker, altankasser og ampler eller som smuk bunddække.

Pelargonia Dr. Ingrid

En utrolig populær sommerblomst, der blomstrer smukt med lysrosa blomster hele sommeren.

Velegnet i krukker, kurve, altankasser samt som stueplante i vindueskarmen.

Snestjerne / Bacopa

Taknemmelig sommerblomst med et væld af små rosa, hvide eller blå blomster fra maj til november. Trives også det lidt mere skyggede sted. Vandes og gødes jævnligt. Anvendes i krukker, altankasser og ampler og som bunddække i haven.

Sølvnyresnerle

Nyhed - Taknemmelig og frodig krybende/hængende sommerblomst med grå, nyreformede blade. Placeres solrigt eller i let skygge. Vandes sparsomt. Meget tørketolerant. Velegnet i krukker som kontrastplante og som bunddække i havens bede.

Tvillingblomst / Diascia

Graciøs krybende/hængende sommerblomst med kaskader af smukke tragtformede blomster i rosa og hvide nuancer fra maj til frosten kommer. Placeres solrigt eller i let skygge. Vandes og gødes jævnligt. Velegnet i krukker, altankasser, ampler og udplantet i haven.

Tyroler Pelargonia

Nøjsom sommerblomst med hængende vækst og et væld af røde, rosa eller hvide blomster fra sidst i maj til oktober. Placeres i sol-halvskygge og vandes og gødes jævnligt. Tåler let udtørring, der fremmer knopdannelse. Velegnet i krukker, altankasser, ampler og som bunddække i haven.

Verbena

Krybende/hængende plante med et væld af runde blomsterstande i et utal af farver fra maj til frosten sætter ind. Placeres solrigt og vandes og gødes jævnligt. Tåler let udtørring. Velegnet i krukker, altankasser, ampler og som etårig bunddække i haven.

Blå Fjerblomst

Krybende/hængende vækst og frodige ranker af smukke blå blomster fra slutningen af maj til oktober. Placeres både i sol og skygge. Vandes og gødes rigeligt. Velegnet i krukker, ampler, altankasser og som bunddække i haven.

Flittig Hans / Balsamin

30 cm høj sommerblomst med smukke blomster i et utal af smukke klare farver. Blomstrer fra april til oktober. Placeres lyst og på en lun vokseplads. Vandes og gødes rigeligt. Velegnet i krukker, ampler, altankasser, i udestuer og udplantet i haven.

Dobbelt Flittigli​se

30 cm høj busket sommerblomst med et væld af store, tætfyldte blomster i et væld af rosa og hvide nuancer fra maj til oktober. Placeres lyst og på en lun vokseplads. Vandes og gødes rigeligt. Må ikke tørre ud. Velegnet i krukker, ampler, altankasser, i udestuer og udplantet i haven.

Fuchsia

Frodig sommerblomst med blomster i røde og hvide nuancer fra maj til oktober. Fås både med hængende og opret vækst. Placeres i let skygge til skygge og på en lun vokseplads. Vandes og gødes rigeligt. Velegnet i krukker, ampler, altankasser og udplantet i haven.

Lobelia​

Taknemmelig sommerblomst i blå, rosa og hvide nuancer. God sammen med andre sommerblomster som kontrastplante. Blomstrer fra maj til oktober. Placeres lyst-skygge og vandes og gødes jævnligt. Velegent i altankasser, krukker, ampler og som bunddække eller kantplante i haven.

 

Sommerblomster på stamme

 

Blå Kartoffelblomst

Hårdfør og nøjsom med busket vækst og blå blomster fra maj til november. Fås også med hvide blomster. Placeres solrigt-halvskygge og vandes og gødes jævnligt. Velegnet i krukker og udplantet i haven. Kan overvintres frostfrit - køligt og lyst. Ved overvintring blomster den fra juni.

Fuchsia

Sommerblomst, der trives i let skygge til skygge og blomstrer med dråbeformede eller runde blomster i mange farvenuancer i maj-oktober. Placeres i let skygge-skygge på en lun vokseplads. Vandes og gødes rigeligt. Velegnet i krukker og udplantet i haven. Kan overvintres frostfrit - køligt og mørkt.

Hvid Kartoffelblomst

Frodig sommerblomst med slyngende vækst og hvide blomster i store klaser fra april til frosten kommer. Placeres solrig-let skygge og vandes og gødes jævnligt. Velegnet i krukker, ampler og udplantet ihaven. Også god i vinterhaven. Kan overvintres frostfrit - lyst og køligt.

Hawaiiblomst​

Smuk sommerblomst, der også trives i stue og havestue. Store tragtformede blomster i røde, gyldne og hvide farvenuancer i april-november. Placeres solrigt eller lyst. Vandes og gødes jævnligt. Velegnet i stuen, udestuen eller i en krukke på terrassen. Kan beskæres kraftig og overvintres indendørs.

Kærlighedstræ

Tæt vækst og smukke rosa blomster fra maj til oktober. Placeres solrigt på et lunt sted. Vandes og gødes rigeligt. Tåler ikke udtørring. Afklipning af visne blomster fremmer knopdannelse. Velegnet i krukker og udplantet i haven.

Purpurvinge

Nyere utrolig smuk sommerblomst med store dunede blade og store mørkviolette blomster fra medio juni-november. Placeres solrigt og på en lun vokseplads. Tåler ikke kulde. Bør først sættes i haven, når nat-temperaturen er over 12 grader. Vandes og gødes jævnligt.

 

Tivoliklokke / Abutilon

Busket vækst og store grønne blade og smukke klokkeformede blomster i rosa og gyldne farver fra maj-oktober. Placeres solrigt og i let skygge og vandes og gødes jævnligt. Også god i havestuen. Kan overvintres et lyst og køligt sted.

Trillingranke

Frodig og blomsterrig plante med klatrende vækst og et væld af blomster i rosa, lilla eller gyldne nuancer fra marts til november. Trives i fuld sol og ved høje temperaturer (fra 19 grader) i sommersæsonen. Vandes og gødes rigeligt om sommeren - mere sparsomt i vinterhalvåret. Overvintrer ved 8-12 grader og omplantes og beskæres let ved at fjerne lange og besværlige grene i marts.

Den bedste plante til det varme, solrige hjørne.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld