En rød pryd i vinterhaven

Det virker selvmodsigende at grenene er røde på den hvide kornel, Cornus alba. Det hvide navn refererer til buskens frugter, der er hvide og dukker op i løbet af sensommeren. Også blomsterne er hvide – og yndige i juni.

 

Men her skal det handle om grenene og deres evne til at lyse op i vinterhaven. Planter du en hvid kornel i haven, er der farve i den brune og vintergrå have lige fra løvet falder til det springer ud igen i april.

De røde grene kan tages ind i vintertiden og stilles i en krukke med vand. Da vil de springe ud i løbet af 2-3 uger. Med sarte, lysegrønne blade og senere hvide blomsterskærme.

 

Hvid kornel bliver en busk på 3 meters højde og 2-3 meter i bredden. Men der er ingen grund til at lade busken fylde så meget.

 

Netop ved at klippe grene ind om vinteren, holder du busken i en mindre størrelse og der kommer nye friske skud, der er mere røde end de gamle.

Kornel – og andre buske, kan plantes i haverne også her i vintertiden. Så det er ikke for sent at få farver derude.

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld