Mindre træer

Hængende prydpære, Pyrus salicifolia ’Pendula’

Højde 3-4 m  bredde 2-3 m

Lysforhold sol

Nordens oliven er blevet kælenavnet på dette træ, hvis udseende minder meget om oliven. Nedhængende grene med gråligt løv og små ikke spiselige pærer. Hvidlige blomster sammen med løvspring. Meget robust og hårdfør.

Prydkirsebær, Prunus incisa, ‘Kojou-No-Mai’

Højde 3-4 m  bredde 2-3 m

Lysforhold sol

Et podet træ med den stammehøjde, som passer til din have. Fine krogede grene med sarte meget smukke rosa blomster før løvspring. Bladene er rødlige i udspring, skifter til mørkegrønne og afslutter sæsonen med et festfyrværkeri af høstfarver. Fuldt hårdført træ.

Japansk hængekirsebær, Prunus ‘Kiku-Shidare-Zakura’

Højde 2-4 m  bredde 1,5-2 m

Lysforhold sol

Med stærkt overhængende grene, bliver japansk hængekirsebær ikke højere, end den stamme, den er podet på. Store fyldte rosa blomster følges op af de kobberrøde blade, der senere skifter farve til mørkegrønne. Glødende høstfarver. Fuldt hårdfør.

 

Paradisæble, Malus

Højde ca. 4 m bredde 3-4 m

Lysforhold sol/halvskygge

Der findes rigtig mange forskellige sorter af paradisæble med større, mindre eller meget små spiselige æbler i mange farver, løvfarver fra grønne til purpurrøde og vækstformen varierer også fra brede til meget smalle typer. Fælles for alle er, at de vokser moderat og forbliver relativt små træer.

Magnolie, Magnolia

Højde 2-4 m  bredde 2-3 m

Lysforhold sol

Flerstammede træer eller store buske, der hvert år i april-maj måned først springer ud med et overflødighedshorn af blomster, der for nogle sorter ligner tulipaner i formen, og for andre ligner stjerner. Magnolie findes i en masse sorter med varierende højde/bredde og forskellige farver/former blomster. Er fuldt hårdføre.

Koreakornel, Cornus kousa

Højde 3-4 m  bredde 2-3 m

Lysforhold sol

Opretvoksende og tit flerstammet træ med meget elegante blomster i maj-juni. Bladene er mørkegrønne og afslutter sæsonen med skarlagenrøde høstfarver. Trives bedst i læ, men er et rimelig hårdført træ.

 

 

 

Papirbarksløn, Acer griseum

Højde 3-4 m  bredde 2-3 m

Lysforhold sol/halvskygge

Langsomtvoksende træ, der tit danner flere stammer. Barken er kanelfarvet og ruller sig op, inden den falder af. De lappede mørkegrønne blade skifter til de skønneste purpurfarvede høstfarver lige inden bladfald. Solidt og robust lille dekorativt træ.

 

 

 

Læs også om skønne træer til den lille have og om lidt større træer. 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld