Nemme sommerblomster

Verdens nemmeste sommerblomster

Farverige og robuste sommerblomster, der nærmest passer sig selv, og som blomstrer ufortrødent fra forår til frost. Det er, hvad vi gerne vil have, og her kommer 6 af de allerbedste.

 

Sommerblomsternes blomstring er altid særlig overdådig og farverig, fordi planterne fra naturens side er programmeret til at yde alt, hvad de kan i løbet af en enkelt sæson. Jo flottere de blomstrer, jo flere bier vil de tiltrække og på den måde sikre artens overlevelse.

Når en vis mængde blomster er bestøvet og har sat frø, holder planten op med at blomstre, men du kan forlænge dens levetid og blomstring med adskillige måneder ved at nippe de afblomstrede hoveder af, så snart de begynder at hænge. Så vil planten endnu engang give alt, hvad den har i sig for at sætte et nyt hold knopper.

 

Men hvad så, hvis du i forvejen har en travl hverdag, elller bare ikke hygger dig med at nippe, og alligevel gerne vil have sommerblomster, der bare bliver ved og ved med at blomstre? Jamen så er løsningen nogle af de nye sorter, som fx Calibrachoa, fjerblomst, tvillingblomst, snestjerne og kalanchoe. Her har gartneren i sit forædlingsarbejde forstærket plantens evne til at sætte store flotte blomster over en lang periode og fjernet dens evne til at sætte frø. Derfor vil den blomstre ufortrødent fra forsommeren til frosten tager den, bare du passer den med vand og en god langtidsvirkende gødning.

En anden super nem mulighed for at få farve i bedet er at vælge planter med smukke blade. Blandt de smukkeste er den sølvfarvede nyresnerle, der med sin kaskadeagtive vækst ser vidunderlig ud i en krukke, og den bunddækkende pragtsnerle, hvis blade har en dyb lillabrun næsten sort farve, der danner en flot og dramatisk baggrund for alle andre planter.

 

1. Edderkoppeplante Cleome 'Senorita Rosalita' bliver op til en meter høj og får store eksotiske lilla blomster, der fortsætter blomstringen nærmest i det uendelige, altid øverst i planten. Edderkoppeplante skal have rigeligt med vand og blomstrer flottest på et sted med masser af lys og gerne direkte sol.

2. Fjerblomst Scaveola aemula bliver 30-40 cm høj og får en meter lange blomsterstængler, der hænger fint ud over krukkekanten. Planten, der renser sig selv for visne blomster, fortsætter sin vækst og blomstring fra juni til frost, og ser fantastisk ud i en krukke eller ampel. 

 

Snestjerne Bacopa er en lav og nedhængende kompakt sommerblomst, der næsten passer sig selv, og som bliver ved og ved med at blomstre, også selvom den ikke bliver nippet. Den bliver 10-15 cm høj, fås med hvide, rosa eller blå blomster, og passer godt som bunddække sammen med andre planter eller bare for sig selv i en krukke eller altankasse, hvor den kan vokse ud over kanten. 

4. Tvillingblomst Diascia er nok én af de mest robuste sommerblomster overhovedet, og den vil bringe glæde selv i en regnfuld og halvkold sommer. Tvillingblomst, der bliver 30-40 cm høj, fås i mange pastelfarver og trods dens sarte udseende, fortsætter den ufortrødent med at danne nye blomsteraks hele sommeren igennem.

 

5. Kalankoe 'Queen Outdoor' blomstrer uafbrudt fra maj til november med en tæt pude af blomster, der holder sig flotte også i perioder med megen sol eller regn. Planten er så tæt, som man kan komme på selvpassende, klarer sig i flere uger uden vand og skal ikke nippes, da den hele tiden sætter nye knopper over de gamle blomster.

6. Calibrachoa minifamous fx af sorten 'Double Amethyst' eller 'Double Pink' er en helt utrolig overdådig og længeblomstrende hængeplante og nok en af de planter, hvor du får flest blomster for pengene, endda med mindst mulig besvær. Da planten ikke sætter frø, behøver du ikke at nippe visne blomster af. Den vil bare blomstre og genblomstre helt af sig selv, bare du er flittig med vand og gødning. 

 

 

 

7. Nyresnerle Dichondra ’Silver Falls’ har en hængende vækst og dyrkes især for sine fine små nyreformede sølvfarvede blade, der rigtig kommer til deres ret, når planten får lov til at flyde frit ud over siderne på en stor krukke.

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld